Geslaagde eerste editie van de Hard van Brabant Adventure Race

Ruim 40 teams overwinnen route van 200 km

0017 Hard van Brabant Editie 1 05-04-2014 Ulvenhout Chaam Alphen Hilvarenbeek dag 1In het weekend van 6 en 7 april is er fanatiek gesport door de deelnemers aan de adventure race ‘Hard van Brabant’. Tijdens deze race gingen de sporters 4x 4 uur de strijd aan, elk team navigeerde zelf en bepaalde zo zelf de route langs checkpoints. Maximaal 200 km mountainbiken, hardlopen en kanoën met onderweg uitdagende special tasks. Halverwege werd er in tenten overnacht en gezamenlijk gegeten. Aan de start stonden 90 deelnemers, waarvan ongeveer 30% vrouw.

Zaterdag werd er gestart in Ulvenhout en gingen de deelnemers zo snel mogelijk per mountainbike naar recreatieplas ’t Zand bij Alphen voor een oriëntatieloop. In de middag reden de deelnemers per mountainbike naar Safaripark de Beekse Bergen, daar kregen ze tussen de wilde dieren verschillende uitdagende opdrachten, zoals kanoën en een touwparcours. Hierna stapten de deelnemers weer op de fiets om te finishen in Goirle.

Op zondagochtend werd er vroeg gestart, om zes uur startten de deelnemers met een opdracht om zo snel mogelijk zes grote spijkers in een houtblok te slaan. Met hun hoofdlamp op vertrokken ze voor een loop-fiets etappe over de heide. Een bijzondere ervaring met de opkomende zon! In de middag  gingen de deelnemers vanuit Alphen richting de finish. Deze loodzware laatste 4 uur vroeg het uiterste van alle teams.

Bij de grote finish in Ulvenhout werden de sporters warm onthaald door familie en vrienden. De raceklasse werd uiteindelijk gewonnen door Team Innov8/Cube Bikes. In de funklasse waren er Belgische winnaars met Team Belgica!

Het trotse gevoel van het bereiken van de finish overheerste bij alle deelnemers. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie van Hard van Brabant en hoopt de deelnemers volgend jaar weer terug te zien.

Klik  hier voor de uitslag Uitslag Hard van Brabant 2014

Foto’s:

Rene Schraa: http://www.oypo.nl/7E43FC745AFC265E

Joris Knapen: http://www.oypo.nl/AD3F1EF4491A8975

[thvideo w=”600px” h=”400px”]http://vimeo.com/91577984[/thvideo]

[thvideo w=”600px” h=”400px”]https://www.youtube.com/watch?v=0qwv7F9LWww[/thvideo]