24 en 25 maart 2018, wat een weekend!!

Hard van Brabant 2018 is voorbij! Moe maar voldaan kijken we terug. Een adventure race organiseren met een vaste kern van 3 man, die van Groningen tot Breda wonen is best pittig. Maar wát een voldoening gaf de race zelf! Blije gezichten, vermoeide gezichten, motiverende vrijwilligers, enthousiaste deelnemers en heel veel toffe reacties. Fantastisch als ervaren racers tegen je zeggen dat Hard van Brabant de gaafste race van Nederland blijft. Dat maakt alle uren, 5000+ appjes, honderden mailtjes, discussies over special tasks en routes helemaal goed.

Camping de Flaasbloem was opnieuw onze uitvalsbasis. Je moet het maar willen, op de dag dat je seizoen opent en 400 gasten hun caravan komen brengen ook nog eens 200 hongerige en fanatieke adventure racers huisvesten. Het hele team stond weer op en top gastvrij voor ons klaar. Een geweldige plek om deze race te organiseren. Dank daarvoor!

Hard van Brabant kende dit jaar een 5-uurs en een 11-uurs variant. Deelnemers aan de 11 uurs race stond op zaterdagavond een proloog van ca. een uur in het donker te wachten. Daarna gingen zij voor een erg kort (de zomertijd ging ook nog in…) nachtje hun slaapzak opzoeken. In alle vroegte mochten ze er weer uit voor nog eens 10 uur racen.

Op zondag was de 5-uurs race. Ideaal als laagdrempelige kennismaking met de adventure race sport en gelukkig hadden we dan ook veel nieuwe teams aan de start. Velen daarvan gaven nu al aan dat het naar meer smaakte ;). We gaan eerst even opruimen en uitrusten en ons daarna beraden over Hard van Brabant 2019…

Beide races waren voor ons op en top genieten. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Hard van Brabant is onderdeel van de Dutch Adventure Racing Series (DARS)