Lingeborgh 1

Daar stonden we dan, met een geleende fiets, een fiets uit 1980 en ‘s-middags geleerd hoe we een (geleend van Jeroen) kompas moesten gebruiken. Tasje gevuld, fietsbel aangeschaft en een hoop vloeibaar voedsel, colaatjes en winegums mee. We hadden ons gek laten maken door onze collega Jeroen Vermeulen… we wisten wel dat hij een bijzondere sport deed, en dat hij een beetje gek is om aan 24 uurs races mee te doen, maar hoe is dat nou echt? Tsja dat moet je ‘ervaren’. Dus wij ons ingeschreven voor Hard van Brabant 2017… Redelijk fit, maar niet getraind en NUL ervaring. Twee fanatieke gymleraren van 27 en 38 (dat klinkt al best oud) die meteen mee gingen doen met de 10 uurs race. Lingeborgh 1 wilde in ieder geval geen laatste worden…

Op naar de ‘proloog’… gelukkig staken meerdere teams hun handen op om kenbaar te maken dat ze voor hetafbeelding1 eerst meededen. 3x kompasschieten, een plattegrondje overtrekken en als een malle over de camping lopen om16 punten te verzamelen. Na een goede tactiek te hebben bedacht en netjes de plattegrond te hebben getekend gingen we ‘los’ op de camping. Gerben als Navigator en Robin als knipper… alsof we al jaren meededen. Alles liep gesmeerd en de ene na de ander knijper werd gevonden. Na de laatste knijper te hebben gevonden (hoe kan het ook anders in het water…grrr) samen naar de finish.
Vervolgens komen we een ‘redelijk verbaasde tafelsjouwende’ Race director tegen (Jeroen Vermeulen) die aan ons vraagt of we wel alle punten hebben gevonden.. blijkt dat we gewoon 2e jaja, je leest het goed 2e zijn geworden in de proloog.  ONGELOOFLIJK. We waren helemaal in de war en dat met de gedachte dat we nog moesten beginnen.

 

afbeelding2

De volgende morgen (na een beetje voorbereid te hebben) stonden we na 2,5 uur slaap en een klein ontbijt om 04.45 uur aan de start. Geleende lampen op de fiets en kop, klaar voor etappe 1. Al gauw bleek dat onze startplek, maar een ‘startplek’ was en ons niet veel voordeel gaf. We kwamen terecht tussen ervaren adventure racers die allemaal flink de pedalen rondtrapten. De kick kwam echter op het moment dat iedereen zocht naar een knijper in het ‘moeras’ en dat wij die dan ineens vonden als eerste van 10 andere koppels. Na ongeveer 18 km op de fietst te hebben gezeten gingen we over naar het lopen.. ondanks dat we een goede tactiek hadden om bepaalde punten niet te doen ging het meteen al mis.. we volgden een ander ervaren koppel en ineens stonden we daar bij een knijper die we eigenlijk niet op de planning hadden staan.

afbeelding3Na een hoop kilometers in de benen kwamen we bij de kano’s aan. Blij dat we benen even konden strekken, want alles begonnen we best te voelen.. in kano hebben we heerlijk kunnen genieten van ons goed gesmeerde krentenbolletje met kaas (zal de vrouw van Gerben dat gesmeerd hebben of hijzelf was mijn eerste gedachte.. ik denk het eerste..). Na 7 km in de kano kwamen we aan in Breda.. daar gingen we een soort van fotospeurtocht doen van 7 km. Wij blij dat we twee dames tegenkwamen die daar woonden..nadat we ze vertelde  hoe de kaart in elkaar stak hebben we ze nog omgekocht met heerlijke Haribo kersen snoepkes en konden we zo samen veel punten verzamelen. Na deze tocht gingen we met de step verder.. erg weinig punten gepakt, maar rechtstreeks op ons doel af. Daar aangekomen gingen we op zoek naar ons zelfingetekende CP’s en waren we inmiddels vergezeld door ons ‘collegateam’ de Fietsfysio. Wat bleek, we hadden alle punten goed ingetekend en vonden de ene na de andere knijpert.  Maar in ons achterhoofd elke keer de stem van Jeroen: ‘zorg dat je voor 12.45 uur op je mountainbike zit richting de camping’. Dat gaf wel even wat stress en dus hebben we ook daar niet alle punten meegepakt.

Nadat ik voor mn gevoel 20 keer ‘dood’ ben gegaan op mijn (te kleine, geleende) fiets kwamen we om 13.58 uur binnen. HE LE MAAL op, maar verschrikkelijk voldaan belanden we op het terras met een heerlijke Leffe in ons hand. Oja, we zijn 19e geworden.. best knap voor de eerste keer.

Kleine samenvatting:

– ervaring om nooit te vergeten

– organisatie TOP

– samenwerking met Gerben meer dan TOP (we hadden meer punten kunnen pakken)

– volgend jaar weer? Dat moesten we de dag erna bepalen zei Jeroen (antwoord: JEP!!)

– niet meer gaan als vrouw hoogzwanger is met kinderen thuis ( ik kon niets meer)

 

Lingeborgh 1

Gerben Pels en Robin Stroo