De Race:

Hard van Brabant is een Adventure Race met een uniek raceconcept. Aan de hand van kaarten en landschapselementen moet worden georiënteerd en genavigeerd naar zoveel mogelijk checkpoints die zijn verspreid over het racegebied. De race zal zo veel mogelijk offroad door de bossen en buitengebieden gaan.

Hoe:  

De afstand overbrug je te voet, per MTB, per Step of per Kano. Onderweg zullen er ook verschillende uitdagende special tasks zijn.

Categorieën: 

Er wordt geracet in twee verschillende categorieën:
1. 16u. Race klasse, hierin doet jouw team van 2 personen de gehele wedstrijd. Daarbij doe je mee aan de strijd om het Nederlands Kampioenschap en het resultaat telt mee voor de DARS
2. 8u. Dag klasse, de ideale manier om eens een adventure race te proberen. In deze klasse strijd jouw team van 2 personen mee op 1 van de 2 wedstrijddagen. We maken een apart klassement per dag maar je dingt niet mee naar de landstitel en het resultaat doet ook niet mee voor de DARS.fietsen

De uitslag splitsen we uit in een klassement voor Heren-teams en een klassement voor Dames/Mixed teams.

Duur:
De Race bestaat in totaal uit 16 wedstrijduren. Deze 16 uur zijn verdeeld over 2 blokken van 8 uur. 1 blok op zaterdag en 1 blok op zondag.

Blok vs Etappe:
Per blok van 8 uur zijn er verschillende etappes met elk een eigen discipline, zoals hardlopen, mountainbike, kanoën of een special taks. Je wisselt van sportdicipline op een wisselpunt (WP)

Het team dat het meeste aantal checkpointpunten haalt in 16 uur wint de wedstrijd. Zie het reglement voor de exacte telling.

Na elke dag worden de punten geteld en zal er een rangschikking worden bepaald. De winnaars worden gehuldigd en de raceleaders krijgen een leiderstrui uitgereikt.

Overnachting (zaterdagavond):
Na afloop van de eerste dag zal er gezamenlijk worden gegeten en overnacht op een locatie. Je dient hiervoor zelf een tent en slaapgerei mee te nemen.

Teams die alleen op zondag mee-racen zien we het liefst zaterdagnacht ook overnachten in verband met de vroeg start op zondag.

Eten: De organisatie verzorgt het diner op zaterdag en zondag.

Zelf dien je te zorgen voor ontbijt op zondag en al het eten en drinken tijdens de race.

Start-Finish:
De race start op zaterdag en finisht zondag op een locatie die we later bekend zullen maken

Kosten:
De kosten voor deelname  zijn 110 euro per persoon in de raceklasse en 55 euro per persoon in de dagklasse.

Schrijf en betaal je voor 1 februari dan betaal je maar € 99,- per persoon voor de raceklasse en € 50,- per persoon voor de dagklasse.
Alleen teams die betaald hebben worden ingeschreven, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en de inschrijving sluit 16 maart.

Betaling
De betaling dient te worden voldaan op NL68 RABO 0139862161 ten name van Stichting Sport en Natuur onder vermelding van je teamnaam.

De kosten zullen zijn inclusief:

– Gevarieerde 1- of 2-daagse volledig verzorgde race met bijzondere special tasks
– Strakke race organisatie door een ervaren team
– Kosten voor kampeerplek + gebruik sanitair
– 2 lekkere en ruime warme maaltijden
– Bijdrage voor de verzekering van de vrijwilligers
– Bijdrage in de onkosten die er gemaakt moeten worden
– Huur externe materialen
– Vervoer materiaal
– Kaartmateriaal
– Prijzen voor de winnende teams
– De race wordt georganiseerd vanuit de stichting Stimulering Sport en Natuur. Het eventuele geld dat er overblijft (we proberen kostendekkend te werken) gaat naar deze stichting en wordt gebruikt voor toekomstige races en activiteiten (buffer)